понедельник, 21 января 2013 г.

Думка відомої співачки Марії Бурмаки про роман "Чеслав. В темряві сонця"


Коли я починала читати роман Валентина Тарасова «Чеслав. В темряві сонця», навіть подумати не могла, що захоплююча детективна історія може бути настільки майстерно вписана у реаліі більш аніж двохтисячорічної давнини. Але в цій книзі так і є.  Більше того,  історично-древньослов»янський колорит виписаний так реально і яскраво, що буквально  через десяток сторінок починаєш відчувати себе аж ніби у центрі цих, начебто таких далеких, але хвилюючих подій. Імена героїв роману вже не здаються дивними, а таємничі дохристиянські обряди , врешті, не такими вже і чужими для цієї землі.
Взагалі роман дає стійке відчуття того, що всі його драматичні подіі розгортаються саме на нашій територіі. Варто лише потрапити у найближчий ліс і повз тебе пролетить стріла чужинця, або розірване намисто  на стежці під ногами можуть стати розгадкою заплутаної історичної таємниці.
 Що ж до любовної лініі, то не випадково, напевно, у романі вона є основою сюжету. Переконання,  що багато століть тому кохання було для наших предків тим, за що варто боротись, заради чого жити і що захищати, вселяє надію… Надію, що раз так було віки тому, то так і буде завжди на цих землях. Що саме це і є головною ознакою  слов»янської душі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий