пятница, 21 сентября 2012 г.

Колонія очіма стороннього

В зв’язку зі зйомками по роботі, побував в виховний колонії для хлопців віком від 14 до 22 років, що розташована в Прилуках. Сидять там за різни провини. Хтось вкрав банки з варенням, бо їсти хотілось, а хтось за вбивство. Там вони й відбувають покарання й вчаться у школі, й професіям. Та вигляд мають сполоханих тваринок. Але це зараз…
Поспілкувалися з трьома юнаками років по 18 , які раніше зчинили злочин. Кожен з них вбив людину. Так. Й кожний з них каже, що це випадково. Й що вони нормальні хлопці, й сім’ї в них нормальні.

Один вирішив пограбувати бабусю, щоб було за що грати в автомати, й не розрахував силу удару, коли тюкнув її. Один гуляв з приятелем, а потім побилися з ним й той помер. А один наче спровокував сварку з знайомим й приятель підключився й зарізав того знайомого. Двоє останніх це зробили у п’яному стані. Та для них битися було нормально. Чи жаліють вони про скоєне? Кажуть що жаліють. Та чи усвідомили вони глобально, що вони лишили життя людину? Розкаялися й боляче їм від того? Є сумнів. Великий .
Один з них сказав, що якби його б до того, як він скоїв злочин посадили для науки посидіти за гратами хоча б місяць, він би не зчинив злочину. Може й правда є сенс саджати проблемних підлітків хоча б на тиждень-два в якийсь спеціальний заклад, щоб вони побачили, що це таке в’язниця? Й це б стало запобіжним заходом для них. Тоді, можливо, вони не ставилися б з такою легковажністю ні до життя інших, ні до свого.

Комментариев нет:

Отправить комментарий